Columns > Ik zoek een partij

Ik zoek een partij

Ik zoek een partij die vindt dat de toeslagenaffaire verschrikkelijk is, nooit had mogen gebeuren, nooit meer mag gebeuren en dat er met meer spoed moet worden gecompenseerd.

Ik zoek een partij die destijds tegen de invoering van het leenstelsel was of die er spijt van heeft dat ze destijds voorstander was. Een partij in ieder geval die vindt dat we dat onzalige idee maar snel moeten vergeten.

Ik zoek een partij die snapt dat de immigratie problematisch is en dan vooral vanwege de woningnood. Een partij die sowieso vindt dat er echt veel meer huizen moeten worden gebouwd.

Ik zoek een partij die bereid is zich in te spannen tegen de klimaatverandering. Een partij die onderkent dat de klimaatverandering echt een ernstige dreiging is en dat we maatregelen moeten nemen die uitvoerbaar zijn. En wie weet zelfs maatregelen die ook nog eens goed zijn voor de economie. Groene groei, zeg maar.

Ik zoek een partij die het vreselijk vindt wat Hamas deed en het snapt dat Israël dat niet pikt, maar die tegelijkertijd vindt dat Israël het niet te bont moet maken. Israël moet zich houden aan internationale regels, bijvoorbeeld op het gebied van oorlogsrecht.

Ik zoek een partij die altijd al vond of inmiddels vindt dat een democratie als de onze moet worden beschermd en verdedigd. En dat we dus een fatsoenlijk budget voor defensie moeten hebben.

Ik zoek een partij die bestaanszekerheid prioriteit geeft. Een partij die vindt dat mensen fatsoenlijk rond moeten komen. En die het schandalig vindt dat zelfs mensen met een baan soms moeite hebben om de rekeningen te betalen.

Ik zoek een partij die een nieuwe bestuurscultuur wil. Een cultuur waarin het draait om eerlijkheid en transparantie. Dat politici doen wat ze zeggen en zeggen wat ze doen. Die politici gaan ook luisteren naar het volk.

Ik zoek een partij die sommige ideeën van andere politici kwalijk vindt, maar die tegelijkertijd van mening is dat elke politicus het recht heeft om te zeggen wat hij of zij wil zeggen. Want vrijheid van meningsuiting is belangrijk en het is dan ook verschrikkelijk dat sommige politici worden bedreigd.

Ik zoek een partij die met onderscheidende standpunten en ideeën echt het verschil maakt.

Ik heb die partij gevonden. De naam: VVDPvdAGroenLinksCDABBBD66NSCSPVolt.