Columns > Namens Het Volk Van Nederland

Namens Het Volk Van Nederland

Het gaat er de laatste tijd nogal vaak over en ik wil het er ook met u over hebben. Over onze grondrechten. Over onze individuele vrijheid en hoe die, nota bene in wat een democratie heet, wordt bedreigd.

Vrijheid betekent onder meer dat we ons mogen verplaatsen waarheen en hoe we willen. Dat we, zonder opgaaf van redenen of toestemming, van Vaals naar Delfzijl mogen gaan. En dat het aan ons is of we dat lopend, met de trein of in een auto doen.

Als iets vrijheid is, dan is het wel mobiliteit.

Ik wil een vrij mens zijn en wil de auto starten wanneer mij dat zint. En dan wil ik rijden zoals ik dat wil.

U heeft het misschien niet in de gaten, maar als op één terrein kabinet en parlement knabbelen aan onze vrijheid dan is het wel op dat van ons gedrag als automobilist.

 

Dat de maximum snelheid op snelwegen overdag nog maar 100 km/u is, wordt ons verkocht als maatregel om de wereld te redden. Eerder was veiligheid al een argument om niet het maximale uit onze auto’s te halen. Daarbij negeert de politiek de verantwoordelijkheid die we zelf kunnen en moeten nemen. Los van de vraag of hard rijden de zeespiegel doet stijgen – het is aan individuele mensen om te bepalen of ze die vrees erkennen en dus als een schildpad gaan rijden.

Iets soortgelijks geldt voor drank en rijden. Welke minister of volksvertegenwoordiger kan voor u bepalen of u in staat bent na een paar glazen bier veilig auto te rijden? Kennen zij u beter dan uzelf?

Zelf was ik dermate getalenteerd dat ik als 15-jarige al best auto had kunnen rijden. Mocht niet. Want de wet. Het is niet alleen een beperking van individuele vrijheid, maar ook van de ontplooiing en ontwikkeling van jongeren. En we lieten het allemaal gebeuren.

Feit: ook mensen zonder rijbewijs en auto betalen belasting en van hun financiële bijdragen worden wegen aangelegd. Waar anderen dus overheen scheuren.

De verplichting om een rijbewijs te halen is een (geslaagde!) poging tot tweedeling – de bezitters van dat roze kaartje mogen zich al autorijdend verplaatsen, de anderen moeten bus en trein nemen. Of smeken of een rijbewijs-bezitter hen mee wil nemen. Zo zet je dus groepen in de samenleving tegen elkaar op.

En dan moeten we het nog hebben over rechts rijden. Wat zijn wij voor makke schapen om machthebbers te laten bepalen aan welke kant van de weg wij rijden? Dat maken we potjandorie altijd nog zelf uit.

 

Nederland, word wakker!

 

Velen zien het nog niet, maar heus: het rijbewijs, alcoholgrenzen, verkeersregels – het zijn stuk voor stuk pogingen van de Haagse elite om ons monddood te maken. Er dreigt geen dictatuur, die is er al.

Ik sla een fles whisky achterover en ga een ritje maken. Mijn kleindochter van 4 zet ik op schoot en mag sturen.

Namens Het Volk Van Nederland, De Club Van De Zwarte Hand, Thierry en vast en zeker diverse dansschoolhouders,

Laurens