Columns > Cursus ‘Hoe kom ik van LinkedIn af?’

Cursus ‘Hoe kom ik van LinkedIn af?’

Van harte welkom bij de cursus ‘Hoe zeg ik mijn betaald abonnement op van LinkedIn?’ De cursus ‘Hoe word ik abonnee van LinkedIn’ ging bij gebrek aan belangstelling helaas niet door. Zelfs bijna-digibeten kregen het zonder onze hulp voor elkaar om zich met slechts drie muisklikken aan te melden.

Ik zie u knikken.

Met het opzeggen is dat anders, tot genoegen van ons trainingsinstituut ‘LinkedIn & Uit’. Ik zie dat de zaal flink vol zit. Fijn. Maak vooral aantekeningen, want het wordt ingewikkeld. En ja, u krijgt na afloop een hand-out mee.

 

We weten dat u LinkedIn gebruikt op uw laptop of desktop-PC. De telefoonversie is immers ruk. En dus wilt u ook vanaf uw desktop of laptop dat te dure abonnement opzeggen.  Dat is heel dom van u. U moet namelijk niet op uw PC zijn. U moet zelfs niet bij LinkedIn zijn om LinkedIn op te zeggen.

Maar wij zijn het beroerdste trainingsinstituut niet en dus gaan we met uw logische en tegelijkertijd foute gedachtegang mee. Zet uw computer dus aan, open uw browser en ga naar LinkedIn. Klik op uw eigen account en daarna op ‘Mijn Premium’. Of op het andere, nog duurdere abonnement, dat u zich heeft laten aansmeren. Ga vervolgens naar ‘Premium Account Beheren’.

Nu wordt het een beetje raar. Want nu moet u klikken op ‘Contact opnemen met Apple om uw account op te zeggen of te wijzigen’. Apple? Ja, Apple. Geen idee waarom.

Klik nu op ‘Contact Support Apple’ en ga naar ‘Apps en software’. U moet even zoeken, maar dan vindt u ‘Aankopen downloaden’ en daarna kunt u weer klikken op ‘Abonnementen weergeven, wijzigen of opzeggen’. U heeft het logo van LinkedIn nog steeds nergens gezien. En dus denkt u dat u fout zit.

Dat is de bedoeling, dat u dat denkt. Maar gelukkig heeft u ons trainingsinstituut.

Nadat u heeft gekozen voor ‘Abonnementen weergeven, wijzigen of opzeggen’ ziet u ‘Abonnementen bekijken, wijzigen of opzeggen’. Dat is inderdaad bijna identiek aan die vorige keuze, daar heeft u helemaal gelijk in. Net als de volgende link waarop u moet klikken: ‘Abonnementen wijzigen of opzeggen die worden gefactureerd via Apple’.

Het lijkt alsof u in een loop terecht bent gekomen. Is niet zo. Maar het is wel de bedoeling dat u dat denkt.

Open nu Spotify en zoek Hotel California van The Eagles. En luister goed naar de tekst: ‘You can check out anytime you like, but you can never leave’. Geen idee waarom dat nog niet de reclameslogan van LinkedIn is.

Zet al meezingend uw mobiele telefoon aan. Want inmiddels bent u op uw PC terechtgekomen in de diepste krochten van iTunes van Apple en daar leest u dat u daar niet moet zijn. Het moet via uw mobiel. Zonder mobiel gaat het u niet lukken om van Premium af te komen.

Dat hadden ze u inderdaad eerder kunnen vertellen.

Ga op uw mobiel naar ‘Instellingen’ en klik op ‘Apple ID’. Klik daarna op ‘Toon Apple ID’. Scrol vervolgens naar ‘Abonnementen’ en klik op ‘LinkedIn Premium’. Even door de opties heen en weer gaan en ‘Annuleren’ vinden. Klik erop. En dan op ‘Bevestigen’.

 

Heeft u geen Apple ID? Of nog erger: geen iPhone? Schrijf u dan in voor onze cursus ‘Hoe kom ik van LinkedIn af als ik niks met Apple heb’. Wilt u van onze cursus af? Dan moet u de apps Amazon en Bol.com downloaden. Allebei ja.